Tesla super snelle laadpaal

Tesla verlaagt prijzen voor supercharger-netwerk voor niet-Tesla EV’s

Tesla heeft onlangs haar Supercharger-netwerk toegankelijker en betaalbaarder gemaakt voor eigenaren van elektrische voertuigen (EV’s) van andere merken dan Tesla. Voorheen konden deze EV-rijders al gebruik maken van Tesla’s uitgebreide netwerk van snelladers, maar tegen hogere tarieven dan Tesla-eigenaren. Dit is nu veranderd met de introductie van een vernieuwd en voordeliger lidmaatschapsmodel.

Onder het nieuwe lidmaatschapsplan is de maandelijkse bijdrage voor niet-Tesla EV-rijders verlaagd van €12,99 naar €9,99. Ze bieden nu ook de optie om een jaarabonnement af te sluiten voor €100, wat neerkomt op een effectief maandtarief van ongeveer €8,33. Dit is een significante prijsverlaging, vooral opvallend in een periode waarin energieprijzen over het algemeen stijgen.

Tesla’s Supercharger-netwerk is een van de meest uitgebreide snellaadsystemen in Europa, met meer dan 14.000 Superchargers verdeeld over ruim 1.100 stations in 30 landen. Van deze laadpunten is momenteel ongeveer 70 procent beschikbaar voor gebruik door niet-Tesla EV’s. Tesla heeft aangegeven dat het aantal stations dat toegankelijk is voor andere merken zal blijven toenemen als onderdeel van hun expansieplannen.

De mogelijkheid om zonder lidmaatschap te laden blijft bestaan, waarbij niet-leden hogere tarieven betalen. Dit biedt flexibiliteit voor EV-rijders die minder frequent gebruik maken van de Superchargers.

Deze wijzigingen maken het Supercharger-netwerk niet alleen toegankelijker, maar ook economisch aantrekkelijker voor een breder publiek van EV-gebruikers. Dit zou kunnen leiden tot een grotere acceptatie van elektrische voertuigen, aangezien laadgemak en kosten belangrijke overwegingen zijn voor veel consumenten bij de overgang naar elektrisch rijden. De uitbreiding en aanpassing van de toegankelijkheid van het Supercharger-netwerk zijn indicatief voor Tesla’s streven om een meer inclusieve toekomst voor elektrische mobiliteit te ondersteunen.

bron: autoweek.nl

Scroll naar boven