Wereldwijde verkoop elektrische auto's stijgt ook tesla.

Wereldwijde verkoop elektrische auto’s stijgt

De wereldwijde verkoop van elektrische auto’s zet ook dit jaar zijn opwaartse trend voort, volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA). Naar verwachting zullen er dit jaar 17 miljoen elektrische auto’s over de toonbank gaan, een stijging van 3 miljoen ten opzichte van vorig jaar.

Volgens IEA-directeur Fatih Birol zijn de stijgingen niet gelijk verdeeld over verschillende regio’s. De toename is vooral merkbaar in China, waar overheidsbeleid met subsidies de aankoop van elektrische voertuigen bevordert. In tegenstelling hiermee meldt de ANWB dat in Nederland de belangstelling voor elektrisch rijden afneemt, hoofdzakelijk vanwege de hoge aankoopprijzen en het gebrek aan laadmogelijkheden thuis.

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) benadrukt het belang van betaalbaardere elektrische auto’s om verkoopcijfers te verhogen. In Europa en de VS blijven voertuigen met verbrandingsmotoren goedkoper dan elektrische modellen. In China zijn elektrische voertuigen echter vaak voordeliger. Bovendien onderstreept het IEA de urgentie van het uitbreiden van oplaadpunten. Het streeft naar een zesvoudige toename in oplaadcapaciteit tegen 2035 om aan de vraag te voldoen. Hierdoor kan de toegankelijkheid en het gemak van elektrisch rijden verbeteren.

In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal wereldwijde verkoop elektrische auto’s is met 25% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, een aantal dat ongeveer overeenkomt met de totale verkoopcijfers van elektrische voertuigen in het hele jaar 2020.

bron: Autoweek.nl

Scroll naar boven