Noorwegen Elektrische auto's revolutie

Noorwegen heeft bijna meer EV dan Benzineauto’s!

Noorwegen is op weg naar een elektrische toekomst, met een opmerkelijke groei in de verkoop van elektrische auto’s (EV’s). Analytici voorspellen dat binnen een jaar het aantal EV’s dat op de Noorse wegen rijdt, groter zal zijn dan het aantal benzineauto’s.

Deze trend zet Noorwegen wereldwijd aan de top wat betreft de adoptie van elektrische auto’s. Voor enkele jaren is het overgrote deel van de nieuw verkochte auto’s in Noorwegen elektrisch, waarbij verkoopaandelen van 80 tot 90 procent geen uitzondering zijn. Dit heeft duidelijk invloed op de samenstelling van het Noorse wagenpark. Momenteel zijn er ongeveer 680.000 volledig elektrische auto’s in Noorwegen, tegenover ongeveer 770.000 auto’s die uitsluitend op benzine rijden. De kloof tussen deze twee categorieën neemt snel af.

Hybride auto’s

Het is belangrijk om op te merken dat er ook bijna 340.000 hybride auto’s in Noorwegen zijn, waarvan de meeste een benzine-motor hebben.

De toekomst voor de elektrische auto’s in Noorwegen

De transitie naar elektrische voertuigen betekent echter niet dat de elektrische aandrijving nu al de meest voorkomende is in Noorwegen. Er zijn momenteel meer dan een miljoen dieselauto’s op de weg, maar ook deze cijfers nemen af. Volgens een analist van het Center for International Climate Research zouden elektrische auto’s binnen drie tot vier jaar het aantal dieselvoertuigen kunnen overtreffen.

bron: Autoweek

Veel gestelde vragen

Scroll naar boven