Kia Niro favoriete EV van april 2024

Kia Niro leidt als favoriet in elektrische auto trends van april 2024

In april waren bijna de helft van de nieuw geregistreerde auto’s in Nederland hybride, ondanks een algemene daling van 3,8% in het aantal nieuwe auto’s vergeleken met vorig jaar. Het totaal aantal nieuwe voertuigen dat op kenteken werd gezet bedroeg 28.432. Elektrische auto’s zagen echter een groei van 9,6%, met 9.092 nieuwe EV-registraties.

Hybride voertuigen vertegenwoordigden 44,3% van alle nieuwe registraties, een stijging van meer dan 6% ten opzichte van vorig jaar. Het aandeel van auto’s met een traditionele benzinemotor daalde echter met meer dan 10% naar slechts 21%.

Kia domineerde de markt door 3.552 auto’s te registreren, wat goed was voor een marktaandeel van 12,4%. Volvo volgde met 3.290 registraties. Toyota maakte de top drie compleet met 2.194 geregistreerde auto’s.

De Kia Niro was het meest populaire model met 1.693 registraties. De Volvo EX30 volgde met 1.459 registraties en de Tesla Model Y stond op de derde plaats met 1.048 registraties. Dit toont aan dat de voorkeur van Nederlandse consumenten steeds meer uitgaat naar hybride en volledig elektrische voertuigen.

Deze verschuiving in voorkeur bevestigt een groeiende trend naar meer duurzame en milieuvriendelijke vervoersopties. Als deze trend doorzet, zullen traditionele benzine- en dieselauto’s mogelijk een steeds kleiner marktaandeel hebben. Hierdoor krijgen elektrische en hybride modellen mogelijk een nog groter aandeel in de toekomstige automarkt.

Bron: Bovag

Scroll naar boven