Volkswagen autonome ID Buzz

Volkswagen Lanceert Eerste Autonome Bedrijfswagen: ID Buzz AD

Volkswagen, werkt al een tijdje aan de een nieuwe ID Buzz. Dit project markeert hun inspanningen om een gedeeltelijk autonoom elektrisch voertuig te ontwikkelen. Onlangs is er een spannende ontwikkeling geweest in dit project: Volkswagen is een samenwerking aangegaan met Mobileye, een vooraanstaand techbedrijf uit Israël. Het doel van deze samenwerking is ambitieus; ze streven ernaar om van de ID Buzz de eerste volledig autonome bedrijfswagen in de wereld te maken.

ID Buzz: Van prototype tot wegtesten in de VS en Duitsland

De ontwikkeling van de ID Buzz kent al een lange geschiedenis. In de afgelopen jaren heeft Volkswagen meerdere prototypes met autonome functies getoond. Deze voertuigen zijn niet alleen op de tekentafel gebleven maar hebben daadwerkelijk de openbare wegen in zowel Duitsland als de Verenigde Staten verkend. Deze testfases zijn succesvol gebleken en hebben de weg vrijgemaakt voor verdere ontwikkelingen.

ADMT en Mobileye: samenwerking voor geavanceerde tech in deze bedrijfswagen

Nu treedt ADMT, een dochteronderneming van Volkswagen, in de schijnwerpers door een samenwerkingsverband met Mobileye aan te gaan. Deze samenwerking is cruciaal, aangezien Mobileye gespecialiseerd is in het leveren van geavanceerde technologieën die essentieel zijn voor autonoom rijden. Ze zullen de ID Buzz AD voorzien van de nodige hardware, software en digitale kaarten.

De ID Buzz AD, zoals deze nieuwe autonome versie wordt genoemd, belooft indrukwekkend te zijn. Met een autonomieniveau van 4 kan het voertuig zelfstandig navigeren door complexe verkeerssituaties. Het beschikt over 13 camera’s, negen lidar-units en vijf radars. Deze technologie stelt het in staat om zijn omgeving nauwkeurig te monitoren en te reageren op veranderende omstandigheden.

Volkswagen heeft grootse plannen voor de ID Buzz AD. Rond 2026 verwachten ze het voertuig in te zetten binnen mobiliteits- en transportdiensten. Deze stap is zowel een doorbraak in autonome voertuigtechnologie als in commercieel transport. Volkswagen beweert dat de ID Buzz AD het eerste in serie geproduceerde autonome bedrijfswagen zal zijn, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent in de evolutie van zelfrijdende voertuigen.

VW ID Buzz bedrijfswagen

Bron: Autoweek.nl

Scroll naar boven