Volvo EV’s laadtijden tot 30 procent sneller door nieuwe partner!

Volvo werkt samen met Breathe Battery Technologies om de laadtijden van elektrische Volvo aanzienlijk te versnellen. In plaats van simpelweg het vermogen te verhogen, streven ze naar slimmere oplossingen om de laadtijd te verkorten zonder de levensduur van de batterij in gevaar te brengen.

Breathe Battery Technologies, gevestigd in Londen, is gespecialiseerd in het verbeteren van batterijprestaties, niet alleen voor auto’s, maar ook voor andere toepassingen. Volvo ziet potentie in deze aanpak en investeert serieus in een nauwe samenwerking met Breathe. De verwachting is dat dankzij deze samenwerking laadtijden van 10 naar 80 procent kunnen worden teruggebracht met een verbetering van 15 tot 30 procent. Breathe maakt hierbij gebruik van geavanceerde algoritmes om de gezondheid van de batterij tijdens het laden te monitoren en past het vermogen aan voor een optimale laadsessie, zowel voor de batterij als de gebruiker.

Volvo benadrukt het belang van deze laadtechnologie omdat het liever de laadtijden verkort dan de omvang van de batterijen vergroot. Als dochteronderneming van Geely heeft Volvo zichzelf ten doel gesteld om vanaf 2030 volledig elektrische auto’s te produceren.

Volvo logo

bron: autoweek.nl

Scroll naar boven